КІНОПОКАЗ | Людина з кіноапаратом | 04/04

Новини · 1 Квітня 2024

Menorah Center в рамках проекту «Мобілізація інтелектуальної потужності Дніпра» разом з бізнес клубом «INSPIRA»

Продовжуючи традицію ретроспективи українського кіно в рамках проекту “КІНОПОКАЗ”, запрошуємо вас на перегляд чорно білої, німої стрічки “Людина з кінопаратом” 1929 року від режисера Дзиґи Вертова.

Цей фільм був різнопланово сприйнятий критиками, аудиторією і згодом був викреслений з історії кіно аж до 1960років.

«Людина з кіноапаратом” – це визначний шедевр, де розгортається футуристична концепція “кіноока”, що дозволяє глядачеві крокувати поряд з автором через життя радянських мегаполісів Києва, Харкова та Одеси. Цей фільм став маніфестом та інноваційним монтажним експериментом, який досі залишається актуальним у світі кіно.»

Фільм “Людина з кіноапаратом” є надзвичайно важливим як для української історії, так і для світової кіноіндустрії. У найбільш авторитетному сучасному рейтингу найкращих фільмів усіх часів, яке проводить британський журнал Sight & Sound, в 2012 році в результаті опитування 846 кінокритиків, істориків та режисерів фільм «Людина з кіноапаратом» посів 8-е місце, в опитуванні 2022 року — 9-те. У першому опитуванні цього ж журналу Sight & Sound з визначення найкращих документальних фільмів усіх часів у 2014 році фільми Дзиґи Вертова посів 1-ше місце.

Десятки років після його створення, “Людина з кіноапаратом” залишається актуальним та вражаюче сучасним твором, який продовжує захоплювати глядачів по всьому світу.

Не пропустіть шанс пізнати унікальність та відчутти енергію “Людини з кіноапаратом” – це дійсно неповторний кіношедевр, який залишить вас враженими!

 

ПОТРІБНА ПОПЕРЕДНЯ РЕЄСТРАЦІЯ >>> ТУТ

 

Таймінг події:

17:30 ЗБІР ГОСТЕЙ
18:00 ПОКАЗ ФІЛЬМУ
19:00 СПІЛКУВАННЯ З ГОСТЯМИ

що ще

Схожі новини

Всі новини
КІНОПОКАЗ | Великий утікач | 02/05
29 Квітня · 2024
Оновлений простір в Менора
25 Квітня · 2024
оновлення

Отримуйте анонси, новини та нові матеріали

контакти

Зв'язатися з нами

ДНІПРО, ВУЛ. ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА, 4/26

Відкрити на карті

контакти для зв'язку

графік роботи

Пн — Нд, 09:00 — 21:00