КІНОПОКАЗ | СОН | 21/03

Новини · 12 Березня 2024

Menorah Center в рамках проекту «Мобілізація інтелектуальної потужності Дніпра» разом з бізнес клубом «INSPIRA»

Вітаємо всіх поціновувачів українського кіно та культури! 21 березня не пропустіть кінопоказ стрічки “Сон” 1964 року, від відомого українського режисера Володимира Денисенка.

Фільм розповідає історію молодого Тараса Шевченка, якого за його крамольні вірші викликають на допит, але замість пояснень, поет пише нові вірші про безрадісну долю України.

“Сон” відтворює період життя Тараса Шевченка від дитинства до заслання, його боротьбу за свободу та правду. Фільм показує Шевченка як бунтаря і гуманіста, відтворює внутрішній світ митця, його пристрасть до волі, національної ідеї та своєї землі.

Поєднуючи класику та сучасність, ми пропонуємо вам відкрити поета наново, дослідити його творчість у кінематографічній інтерпретації.

В стрічці поет постійно згадує різні віхи свого життя, на тлі подій нашої реальності, ми також хочемо звернути погляд у минуле, а саме українського кінематографа.

«Наш проект «КІНОПОКАЗ» не лише дозволяє познайомитися з творами сучасних режисерів, він також відкриває нам двері до важливої частки історії та культурного надбання, яка довгі роки пилилась в архівах кіностудій. »

Під час війни багато українців відчули потребу зазирнути в ці архіви, віднайти і відновити нашу спадщину, яка існувала віками, але була пригнічена та забута. Ми радо запрошуємо на перегляд невідомих або маловідомих шедеврів українського кіно, які захоплюють і залишають незабутні враження.

Приєднуйтесь до нашого проекту та діліться цією інформацією з усіма, хто цінує українське кіно!

 

ПОТРІБНА ПОПЕРЕДНЯ РЕЄСТРАЦІЯ >>> ТУТ

 

Таймінг події:

17:30 ЗБІР ГОСТЕЙ
18:00 ПОКАЗ ФІЛЬМУ
19:30 СПІЛКУВАННЯ З ГОСТЯМИ

що ще

Схожі новини

Всі новини
Оновлений простір в Менора
25 Квітня · 2024
Зі святом ПЕСАХ!
22 Квітня · 2024
оновлення

Отримуйте анонси, новини та нові матеріали

контакти

Зв'язатися з нами

ДНІПРО, ВУЛ. ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА, 4/26

Відкрити на карті

контакти для зв'язку

графік роботи

Пн — Нд, 09:00 — 21:00