Українська Культура в штаті Юта, США

Новини · 4 Липня 2024

У рамках нашого проекту “Мобілізація інтелектуальної потужності” разом з Utah Ukrainian Association ми продовжуємо популяризувати українську культуру в США. Наші заходи спрямовані на підтримку України та привернення уваги до подій і ситуації в нашій країні.

День біженців: Підтримка української літератури

20 червня, до Всесвітнього Дня Біженців, ми передали літературу про Україну нашим партнерам. Ця акція сприяє поширенню знань про нашу країну. У наших планах — відкриття української полички в центральній бібліотеці Salt Lake City, що дозволить постійно поповнювати колекцію українських книг і розширювати знання про нашу країну та її творчий і літературний потенціал.

Кінопоказ “Захар Беркут”: Відзначення Дня Незалежності США

На честь Дня Незалежності США 2 липня 2024 року ми організували показ фільму “Захар Беркут”. Це українсько-американська історична драма, екранізація однойменної повісті Івана Франка. Фільм був створений у тісній співпраці з американськими колегами та акторами. Співрежисером виступив Джон Вінн, а над сценарієм працювали Ярослав Войцишек та Річард Ронат. Основні зйомки проходили в мальовничих Карпатах, включаючи озеро Синевир та Манявський водоспад. Український гурт «Океан Ельзи» записав пісню, яка стала офіційним саундтреком до фільму.

Спадок Захара Беркута: Єдність та Сила

Захар Беркут залишив нам важливий спадок: “Доки будете жити в громадському порядку, дружно держатися купи, незломно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас”. Ці слова стали головним меседжем нашого заходу з закликом до партнерів бути в єдності та силі для перемоги України.

Під час заходу гості мали можливість ознайомитися з фотозбіркою культурних пам’яток України, зруйнованих під час війни, та взяти участь у розіграші унікальних українських книжок з англійським перекладом. Після завершення фільму відбулася інформаційна панель, на якій виступив Nathaniel Sanders, виконавчий директор UtahForUkraine. Він говорив про важливість співпраці між країнами та як ми зараз можемо бути корисними один одному.

Участь у наших культурних заходах не лише підтримує Україну, а й виявляє вашу повагу до цінності Свободи та Незалежності.

Тільки в єдності ми можемо досягти перемоги. Дякуємо за вашу підтримку та до нових зустрічей на подіях наших соціальних проектів в культурно – діловому центрі Менора.

0105

що ще

Схожі новини

Всі новини
Йога на даху Menorah в рамках благодійного проекту: вересневі дати!
6 Вересня · 2024
Відкриття сезону у проєкті "КІНОПОКАЗ" в Центрі Менора!
3 Вересня · 2024
оновлення

Отримуйте анонси, новини та нові матеріали

контакти

Зв'язатися з нами

ДНІПРО, ВУЛ. ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА, 4/26

Відкрити на карті

контакти для зв'язку

графік роботи

Пн — Нд, 09:00 — 21:00