Басейн чи фітнес-центр: що краще?

тренажерный зал или бассейн что лучше
Новини · 6 Червня 2023

Малорухливий спосіб життя, надлишок швидких вуглеводів у раціоні, неправильне положення спини та шиї при тривалому використанні смартфона – все це позначається на якості тіла, а також загальному самопочутті. Регулярні тренування допоможуть зміцнити м’язовий корсет, забути про болі в спині, а головне позбутися зайвих кілограмів та покращити фігуру. Вірні помічники у цьому питанні – басейн та тренажерний зал. А щоб досягти максимальної ефективності занять, раціонально поєднати обидва варіанти.

Що спільного у занять у басейні та фітнес-залі?

Попри відмінності в процесі тренувань, між заняттями плаванням та силовими вправами є досить багато спільного:

  1. Покращують якість тіла;
  2. Позбавляють зайвої ваги;
  3. Відновлюють сон та емоційний стан;
  4. Прискорюють обмінні процеси;
  5. Нормалізують роботу серцево-судинної системи.

Фітнес та басейн сприяють загальному зміцненню організму, допомагають розвинути мускулатуру, підвищити силу та витривалість. Головне вибрати те, що дійсно принесе задоволення, а також принесе реальну користь.

Основні відмінності у навантаженнях на м’язи

Басейн — це спосіб розслабитися і зняти напругу, що накопичилася. І в цьому плаванні немає рівних. Але якщо говорити про конкретні результати, то для явних змін знадобиться чимало часу, і вони будуть помітні лише за регулярних інтенсивних тренувань.

Тренажерний зал подарує гарний рельєф та оптимальний для занять із низки причин:

  1. Різноманітність доступних програм – можна зробити акцент на певних зонах, опрацьовуючи м’язи преса, спини, ноги або руки, але одночасно комплексно навантажуючи все тіло;
  2. Швидкий результат – вже за місяць активної роботи під керівництвом хорошого тренера можна побачити приємні зміни;
  3. Доступна ціна — і разові заняття, і абонемент обійдуться дешевше, ніж аналогічні пропозиції у басейні.

Порівнюючи плавання та тренажерний зал, важливо знати відмінності у специфіці тренувань. У басейні навантаження на м’язи та суглоби мінімальне, а ризик отримати травму зовсім відсутній. Цей вид спорту доступний для спортсменів будь-якого віку: потрібно лише купити купальник і шапочку для плавання.

Новачку в тренажерному залі краще займатися з тренером. Це допоможе спочатку закріпити правильне виконання вправ, щоб надалі самостійно виконувати елементи, що сподобалися. Без підтримки кваліфікованого наставника легко допустити поширені помилки – і тренування доведеться перервати через біль у колінах, сильну кріпатуру, або розтягнення або розриву зв’язок.

Що краще при болю у спині: басейн чи тренажерний зал?

Поширена хибна думка, що при дискомфорті в області хребта однозначно варто вибрати плавання замість спортзалу. Але з тим самим успіхом можна пройти курс масажу і розслабившись на кушетці довірити опрацювання м’язів майстру. На жаль, це лише тимчасовий захід із короткостроковим ефектом, але незабаром проблема знову нагадає про себе.

Індивідуальна програма для зміцнення м’язового корсету

Правильні тренування у спортивному залі – це спрямоване зміцнення м’язового корсету. Розвиваючи мускулатуру, грамотно чергуючи різні види вправ і рівень навантаження, вдається закріпити результат: інтенсивність болю в спині поступово знижуватиметься, а незабаром зовсім зникне, навіть якщо в заняттях настане вимушена перерва.

Тренери MGym розроблять індивідуальну схему тренувань з урахуванням побажань, стану здоров’я та поточного фізичного потенціалу клієнта. Це дозволить займатися безпечно, впевнено рухаючись до заданої мети.

плавание или тренажеры

3 причини вибрати тренажерний зал, а не плавання

Можливість поринути в теплу воду і неспішно плисти, насолоджуючись процесом — чудовий початок дня, який допоможе підбадьоритися. Але попри таку ідилічну картинку, рішення вибрати басейн замість спортзалу має суттєві недоліки:

  1. Плавання — дорогий вид спорту, а якщо потрібна допомога тренера, то вартість взагалі досягає захмарних висот. Спортзал набагато дешевше і за ту саму суму можна дозволити собі набагато більше тренувань.
  2. Нераціональна трата часу, яку не вдається поєднати із щільним робочим графіком. Тренування в залі можна адаптувати під будь-який запит: вибрати високоінтенсивний режим і займатися менше години з урахуванням розминки та розтяжки у фіналі – і отримати результат. На відвідування басейну піде не менше півтори години, а ще доведеться висушити волосся, що для жінок стає додатковою проблемою.
  3. Знезаражувальні засоби, які використовують для дезінфекції, можуть спричинити алергічну реакцію: свербіж, почервоніння або подразнення на шкірі, запалення слизових оболонок, закладеність носа, сльозогінність очей.

Плавання — хороший спосіб розслабитися і перезавантажитися та додатковий інструмент побудови красивого тіла. Але якщо порівнювати фітнес зал з басейном, то саме тренажери стануть раціональним рішенням, яке дозволить отримати результат із меншими тимчасовими та фінансовими витратами, не відчуваючи під час занять жодного дискомфорту.

Переваги MGym: персональні тренування на запит клієнта

У центрі Дніпра розташована простора зала, в якій встановлені сучасні тренажери, а також доступний широкий вибір спортивного інвентарю. Це можливість займатися з комфортом:

  1. Зручна локація, що дозволить витрачати мінімум часу на поїздки;
  2. Професійна команда тренерів, які працюють із кожним клієнтом в індивідуальному форматі, продумуючи кожен елемент майбутньої програми;
  3. Можливість адаптувати заняття під будь-який графік, відвідуючи зал вранці, вдень чи ввечері.

Насолодження басейном або інтенсивними тренуваннями у фітнес-центрі – це важливий компонент вашого здорового способу життя. І щоб зробити ці заняття ще кориснішими, додайте до них сеанси масажу. Масаж допомагає підтримувати м’язи у хорошому стані, знімати напругу та прискорювати відновлення після тренувань. Він також покращує кровообіг та загальний стан вашого тіла.

Ось декілька масажів які покращать загальний стан вашого тіла:

  1. Шийно-комірковий масаж – насолоджуйтеся спокоєм та гармонією під час масажу, який дарує відчуття розслаблення і легкості.
  2. Масаж для обличчя – може зменшити набряки та пухкість, надаючи шкірі більш свіжий вигляд.
  3. Масаж стоп – допоможе вам відчути гармонію та баланс між фізичним і психічним станом, забезпечивши загальне благополуччя.
  4. Масаж спини – зменшує біль та натягнутість, даруючи вам відчуття полегшення.
  5. Шоколадний масаж – це не тільки догляд для тіла, а й спосіб побалувати себе розкішшю та задоволенням для душі.
  6. Лімфодренажний масаж – сприяє виведенню набряків, покращуючи вигляд шкіри та відчуття комфорту.
  7. Антицелюлітний масаж – допомагає не лише в боротьбі з целюлітом, але й покращує загальний стан вашої шкіри, роблячи вас більш привабливими та здоровими.
  8. Масаж Гуаша – допомагає відновити сяйво та молодість вашій шкірі, підсилюючи природний блиск.
  9. Креольський масаж – пориньте у світ релаксації, де креольський масаж допоможе вам забути про стрес та втому.
  10. Медовий масаж – цей масаж сприяє кращому кровообігу, що корисно для здоров’я шкіри та загального самопочуття.
  11. Релакс масаж – це шлях до гармонії і спокою, який дарує вам відпочинок та релаксацію.
  12. Спортивний масаж – спортивний масаж може допомогти виявити можливі проблеми з м’язами та суглобами, запобігаючи травмам.

Тренажерний зал MGym – ідеальний простір для фізичної активності, який допоможе швидко повернутись у форму. А щоби покращити результати, можна комбінувати різні види навантаження, відвідуючи спортзал тричі на тиждень, а вихідні присвятивши плаванню. І тіло з вдячністю відгукнеться на турботу, а докладені зусилля окупляться задоволенням від зовнішнього вигляду.

що ще

Схожі новини

Всі новини
Оновлений простір в Менора
25 Квітня · 2024
Зі святом ПЕСАХ!
22 Квітня · 2024
оновлення

Отримуйте анонси, новини та нові матеріали

контакти

Зв'язатися з нами

ДНІПРО, ВУЛ. ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА, 4/26

Відкрити на карті

контакти для зв'язку

графік роботи

Пн — Нд, 09:00 — 21:00