Кросфіт для початківців чи підійде?

кроссфит тренировки для начинающих в Днепре
Новини · 5 Червня 2023

Для розвитку сили, витривалості, координації та покращення спортивних показників було розроблено круговий режим тренувань. Кросфіт – інтенсивна та багатофункціональна програма, яка допоможе швидко змінити якість тіла, розвинути мускулатуру, позбутися зайвої ваги, головне полюбити своє відображення у дзеркалі. Основна ідея такого фітнесу готовність до будь-якого фізичного виклику, а також розвитку фізичних якостей без спеціалізації на певному виді спорту.

Кросфіт: чому новачкам краще займатися в залі?

Система заснована на кількох принципах, що включають високу інтенсивність тренувань, постійну різноманітність вправ та функціональність рухів. Заняття включають комбінацію рухових комплексів із власною вагою, а також спортивним інвентарем. Кросфіт вправи часто проводяться у форматі тренувань на час або виконання якомога більшої кількості повторень у заданому часовому інтервалі. Це дозволяє отримати низку переваг:

  1. Розвиток усіх фізичних якостей, включаючи силу, гнучкість, координацію, баланс;
  2. Спалювання калорій за рахунок високої інтенсивності тренувань, що стимулює обмін речовин;
  3. Розвиток ментальної стійкості та впевненості, що зумовлено високою концентрацією, а також упором на подолання труднощів, що виникають;
  4. Різноманітність тренувальної програми, яка не набридне протягом тривалого часу.

Підвищена фізична активність пов’язана з ризиком травм та пошкоджень, а також небезпечна для серцево-судинної системи.

Комплекси кросфіту можна виконувати лише під керівництвом досвідченого тренера, який щохвилини відстежує стан спортсмена, щоб своєчасно скоригувати рівень активності.

кроссфит тренировка в зале

Кросфіт: базові вправи

Тренувальна система об’єднала в собі одразу кілька популярних напрямків, що зробило програму актуальною для жінок та чоловіків. Стандартний комплекс складається з кількох блоків вправ:

  1. Силові тренування. Використовується різноманітний спортивний інвентар: штанги, гирі, гантелі для виконання універсального переліку вправ, таких як присідання, тяга, віджимання та підтягування. Кросфіт – тренування в залі, яке покращує тонус м’язів, форму тіла, а також загальну фізичну силу.
  2. Кардіо-програма. Заняття підвищення витривалості, і навіть інтенсивного спалювання жиру. Включають біг, ергометр, стрибки та навіть бокс. Сприяє покращенню роботи серцево-судинної системи.
  3. Функціональні рухи. Підняття, перенесення, підйом вантажів чи інші нестандартні завдання.

Цікавим рішенням стає WOD кросфіт або Workout Of The Day. Це денний комплекс, що складається з кількох сетів, що йдуть один за одним. Базовий принцип: чергування заданої кількості повторень – відпочинок. Залежно від рівня фізичної підготовки тренер підбере оптимальну кількість підходів і кількість повторень.

Кросфіт для початківців

Для розминки підходить будь-яке кардіо-тренування: бігова доріжка, інтервальний біг, велосипед. Надалі можна переходити до силової частини:

  1. Cтрибки або застрибування на задану висоту;
  2. Жим штанги лежачи або стоячи;
  3. Підтягування;
  4. Віджимання;
  5. Берпі.

Кросфіт програма тренувань для чоловіків включає по 10 повторень кожної вправи з малими перервами між підходами для відновлення сил.

На фінальному етапі потрібно провести легку розтяжку та базову дихальну гімнастику.

Кросфіт для жінок

Для спортсменів-початківців режим занять повинен бути сформований в індивідуальному порядку. На вибір вправ впливає рівень фізичної підготовки, вага, вік, стан здоров’я та індивідуальні особливості організму.

Розробка тренерами індивідуальної програми кросфіт у MGym

Високоінтенсивні спортивні заняття потребують постійного контролю. Неправильне виконання вправ може завдати серйозної травми або завдати шкоди здоров’ю. MGym – сучасний фітнес-клуб у Дніпрі, який обладнаний усім необхідним для продуктивних тренувань. Кваліфікований тренер допоможе в розробці відповідної програми, що є актуальним з низки причин.

Персоналізація, адаптація

Фахівець враховує побажання, стан здоров’я, рівень фізичної підготовки. На початковому етапі буде проведено комплексний аналіз, щоб створити унікальну програму тренувань, що дозволяє досягати кращих результатів, а також мінімізувати ризик травм або перевтоми.

Моніторинг, коригування

Тренер аналізує зміни, відстежує прогрес, вносить зміни до базової програми. Це допоможе організму поступово адаптуватися до навантажень, щоб не перестаратися на заняттях та не втратити інтерес до тренувань. А головне кросфіт для дівчат-хлопців-початківців буде дійсно безпечним.

Фокус на конкретну мету

За допомогою циклу повторень вдається багаторазово покращити показники витривалості. Цей метод є актуальним для боротьби із зайвою вагою, а також формування красивого тіла. Основний акцент буде зроблено на досягнення певних спортивних результатів.

Правила кросфіту: відновлення, харчування, масштабованість

Як новачкам, так і досвідченим спортсменам корисно знати основні принципи популярного спортивного спрямування, щоб зробити тренувальний процес ще ефективнішим.

Базові вправи

Прості комплекси надійні та дієві. Головне – правильна техніка виконання, яка зробить заняття продуктивними, а також допоможе досягти мети.

Регулярність та поступове збільшення навантаження

Перериви небажані. Обсяг тренувань потрібно нарощувати поступово, щоб тіло встигало адаптуватися. і прогрес незабаром буде очевидним.

Відновлення

Організму потрібен відпочинок, інакше перевтома неминуче. Щоденне відвідування спортзалу небажане для новачка: на початковому етапі достатньо 2-3 занять на тиждень.

Початок кросфіту – це захоплива пригода, але із часом ця інтенсивна фізична активність може вимагати підтримки для вашого тіла. Масаж – це ідеальний спосіб доглядати за м’язами та сприяти їх відновленню. Він також може допомогти вам позбутися від накопиченої напруги та стресу, які можуть виникнути під час тренувань. Таким чином, кросфіт для початківців і регулярний масаж доповнюють одне одного, забезпечуючи вам більше комфорту та ефективності у досягненні ваших фітнес-цілей.

Ось декілька масажів які доповнять ваші тренування:

  1. Шийно-комірковий масаж – покращує гнучкість та рухливість шийки, допомагаючи вам відчувати себе легше та більш комфортно.
  2. Масаж для обличчя – побалуйте своє обличчя масажем, який допоможе вам зберегти природну красу та гармонію шкіри.
  3. Масаж стоп – релаксуйте свої стопи з масажем, який розслабить напружені м’язи і подарує вам відчуття спокою.
  4. Масаж спини – сприяє знаходженню балансу та гармонії між тілом та розумом, покращуючи ваше загальне самопочуття.
  5. Шоколадний масаж – відчуйте спокій та розслаблення, які надає шоколадний масаж, після напруженого дня.
  6. Лімфодренажний масаж – підтримує імунну систему, збільшуючи опірність організму до захворювань.
  7. Антицелюлітний масаж – після антицелюлітного масажу ви відчуєте розслаблення та більше енергії завдяки поліпшенню кровообігу.
  8. Масаж Гуаша – відмінний спосіб підтягнути та надати контур вашому обличчю.
  9. Креольський масаж – дарує вашій шкірі зволоження та живлення, роблячи її м’якою та гладкою.
  10. Медовий масаж – мед містить компоненти, які зволожують та пом’якшують шкіру, даруючи вам відчуття свіжості.
  11. Релакс масаж – сприяє зволоженню та живленню шкіри, роблячи її більш м’якою та гладенькою.
  12. Спортивний масаж – сприяє розвитку м’язової міцності та витривалості, необхідних для спортивних досягнень.

 

Харчування

Кросфіт тренування буде недостатньо ефективним, якщо не подбає про правильний раціон. Варто перейти на їжу багату на білки, щоб підтримати ріст і відновлення м’язів. Не обійтися без достатньої кількості складних вуглеводів, які заповнюють запаси енергії: каші, свіжі фрукти, овочі, зелень. все це у поєднанні з корисними жирами. А головне не допускати зневоднення організму, підтримуючи нормальний водний баланс і не забуваючи пити воду перед, під час та після тренувань.

що ще

Схожі новини

Всі новини
КІНОПОКАЗ | Тріумф | 28/03
25 Березня · 2024
КІНОПОКАЗ | СОН | 21/03
12 Березня · 2024
оновлення

Отримуйте анонси, новини та нові матеріали

контакти

Зв'язатися з нами

ДНІПРО, ВУЛ. ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА, 4/26

Відкрити на карті

контакти для зв'язку

графік роботи

Пн — Нд, 09:00 — 21:00