HIIT тренування в MGym

інтенсивні тренування hiit
Новини · 5 Червня 2023

High-Intensity Interval Training – особливий формат занять, який швидко став популярним у фітнес-індустрії. HIIT тренування поєднують високу інтенсивність та періоди активного відпочинку, що запускає механізми спалювання жиру та сприяє швидкому схуднення. Огляд специфіки цієї програми, а також базових принципів допоможе повною мірою оцінити її переваги.

Основи тренування HIIT

Програма складається із серій вправ, які чергуються з короткостроковими перервами. Базовий сет включає 20-60 секунд активної роботи, потім 10-30 секунд розслабленого відпочинку. Цикл повторюється кілька разів, як правило, протягом 15-30 хвилин.

Чого дозволяють досягти заняття?

Головна перевага високоінтенсивних тренувань – раціональне використання часу. Не доведеться щодня проводити годинник у спортзалі і при цьому вдається швидко досягти бажаної мети:

  1. Спалювання жиру. Періоди активної роботи збільшують метаболічний ефект, що призводить до тривалого спалювання калорій. Одночасно заняття сприяють збільшенню вироблення гормону росту, що сприяє руйнуванню жирових клітин.
  2. Поліпшення кардіофункції. HIIT тренування прискорюють ЧСС: правильне, дозоване навантаження буде корисним для роботи серцево-судинної системи.
  3. Підвищення витривалості. Інтервальна робота вимагає від організму максимальних зусиль, але м’язи поступово адаптуються. Це благотворно вплине на показники сили, швидкості, гнучкості, що відчуватиметься у всіх видах фізичної активності, а також буде корисним при виконанні повсякденних завдань.

Навантаження потрібно постійно змінювати, задіявши всі групи м’язів. Досвідчений тренер оцінить фізичну форму клієнта, проведе серію тестів та розробить ефективну програму занять з урахуванням усіх побажань.

круговые hiit тренирововки

Кардіо або HIIT тренування: який підхід кращий?

Два популярні напрямки багато в чому схожі: обидва призначені для покращення фізичної форми та схуднення. Щоб вибрати актуальний підхід, необхідно проаналізувати особливості кожного формату занять.

  1. Кардіо-тренування. Зміцнює серцево-судинну систему. Проходить у режимі середньої інтенсивності протягом тривалого часу. Допомагає у боротьбі із зайвою вагою, але на вдосконалення фігури потрібно більше часу, ніж за інтенсивних занять.
  2. ВІІТ тренування. Анаеробні тренування забезпечать швидкий результат: у спортивному залі доведеться провести в рази менше часу, ніж у виборі класичного формату занять. Унікальність цього методу в тому, що за рахунок чергування роботи на межі можливостей та відпочинку вдається не тільки зберегти обсяг м’язової маси, а й наростити м’язи.

Вибір залежить виключно від особистих уподобань, стану здоров’я, наявності вільного часу. За базового рівня фізпідготовки, готовності до значних навантажень та бажання швидкого результату саме HIIT стане оптимальним рішенням.

Приклади ВІІТ вправ

Для спортсменів-початківців оптимальна схема: інтенсивний – 15-30 секунд, відпочинок – до 1 хвилини. У середньому тренування займає 15-20 хвилин, але на цей час необхідно додати 5-10 хвилин розминки. Основні вправи:

  1. Присідання;
  2. Віджимання;
  3. Скручування;
  4. Випади;
  5. Динамічна планка;
  6. Підтягування.

Завершує процес обов’язкова розтяжка, призначена для розвантаження м’язів – інакше наступного ранку крепатура обов’язково нагадає про себе. При першому знайомстві з ВІІТ відновлювальний період має становити 2-3 доби, але в майбутньому його можна скоротити.

HIIT тренування в MGym можна чудово поєднати з масажем для досягнення максимальної користі для вашого тіла. Високоінтенсивні інтервальні тренування (HIIT) допомагають покращити фізичну форму, збільшити витривалість та спалити калорії. Проте, після тренування ваше тіло може відчувати напругу та стомленість. У MGym ви можете скористатися послугами професійних масажистів, які знають, як правильно розслабити та відновити ваші м’язи після тренування. Таке поєднання тренувань і масажу допоможе вам досягти максимальних результатів у плані фізичної підготовки та благополуччя.

Ось декілька масажів які дозволять вам отримати максимальну користь від комплексу тренувань:

  1. Креольський масаж – масаж поєднує в собі різні традиційні техніки масажу та ритмічні рухи, щоб створити розслабляючий та відновлюючий ефект для тіла та душі.
  2. Релакс масаж – масаж може бути корисним для покращення сну, зменшення стресу та тривожності, поліпшення настрою та загального самопочуття.
  3. Масаж Гуаша – це стародавній метод китайського масажу обличчя та тіла, який використовує різні інструменти для роботи зі шкірою.
  4. Масаж стоп – це вид масажу, в якому акцент робиться на масажі стоп і гомілок, може бути дуже релаксуючим і корисним для загального самопочуття.
  5. Шоколадний масаж – це розкішний вид масажу, в якому використовується шоколад або продукти на його основі для створення приємного та розслабленого досвіду.
  6. Масаж спини – допомагає позбутися болю, прибрати напругу, стрес, розім’яти та розслабити м’язи.
  7. Шийно-комірковий масаж – масаж спрямований на розслаблення та поліпшення стану м’язів, які знаходяться в області шиї та верхньої частини спини (коміркова зона).
  8. Лімфодренажний масаж – це спеціальний вид масажу, спрямований на стимуляцію роботи лімфатичної системи організму.
  9. Масаж для обличчя – масажу може мати багато корисних ефектів для вашого обличчя, такі як зменшення зморшок, покращення тонусу шкіри, виведення токсинів та покращення кольору шкіри.
  10. Антицелюлітний масаж – масаж допомагає розробити і вирівняти жирові вкладення в підшкірному жировому шарі, що зазвичай відоме як целюліт.
  11. Медовий масаж – окрім фізичних користей, медовий масаж може сприяти релаксації і психологічному відпочинку завдяки приємному аромату меду та легкій текстурі.
  12. Спортивний масаж – вид масажу спрямований на покращення фізичної підготовки, попередження та лікування спортивних травм, а також підвищення ефективності тренувань.

ВИИТ тренировка в спортзале

Протипоказання до HIIT тренувань: коли слід бути обережним

High-Intensity Interval Training – чудовий спосіб підтримувати фізичну форму. Але існує низка обмежень, про які потрібно обов’язково повідомити тренера.

Серцево-судинні проблеми

Захворювання серця та судин, серед яких артеріальна гіпертензія, ішемічна хвороба, серцева недостатність або ритмічні порушення, потребують щадного режиму. Активні періоди роботи можуть підвищити навантаження на серце, а також спричинити різкий стрибок кров’яного тиску. Перш ніж розпочати інтенсивні тренування, рекомендовано проконсультуватися з лікарем, пройти базове обстеження та переконатися, що серце витримає високу інтенсивність.

Травми, ослаблений стан

Ушкодження або біль у суглобах, м’язах або спині – привід відмовитись від ВІІТ формату. Різкі рухи можуть збільшити травму або сповільнити процес відновлення. У таких випадках рекомендується почати з більш м’яких форм фізичної активності, поступово збільшуючи рівень навантаження.

Високий рівень стресу, безсоння

Спорт допомагає позбутися підвищеної тривожності та запускає вироблення ендорфінів. Але заняття на межі можливостей можуть погіршити ситуацію, а також позначитися на якості нічного сну.

ВІІТ тренування в MGym

Тренажерний зал у центрі Дніпра – це комфорт та доступність. Професійні тренери запропонують зручний графік занять з урахуванням озвучених переваг та поставленого клієнтом завдання. Плюси ВІІТ тренувань у MGym:

  1. Індивідуальний підхід. Фахівець контролює кожну дію, щоб вправи не завдали шкоди здоров’ю та не призвели до травм.
  2. Мотивація. Домашні тренування часто короткострокові, а робота з тренером допоможе дотримуватись рекомендованої регулярності занять.
  3. Захоплюючий процес. Перелік вправ постійно оновлюється, що забезпечує рівномірне навантаження на всі групи м’язів.

Безпека – понад усе, особливо під час занять із високою інтенсивністю. Воркаут під керівництвом професіонала дозволить отримати максимум користі, а головне задоволення від тренувального процесу.

що ще

Схожі новини

Всі новини
КІНОПОКАЗ | Великий утікач | 02/05
29 Квітня · 2024
Оновлений простір в Менора
25 Квітня · 2024
оновлення

Отримуйте анонси, новини та нові матеріали

контакти

Зв'язатися з нами

ДНІПРО, ВУЛ. ШОЛОМ-АЛЕЙХЕМА, 4/26

Відкрити на карті

контакти для зв'язку

графік роботи

Пн — Нд, 09:00 — 21:00